NL | FR

Woensdag 5 juni 2019: de MOBY-dag, of de Dag van het Schoolbusje in Roeselare & Leuven

Dagelijks halen 3.000 professionele chauffeurs en hun begeleiders/-sters over heel België de leerlingen van het bijzonder onderwijs op. Dat gebeurt in opdracht van de overheden in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Ook voor uw leerlingen zetten chauffeurs en begeleiders zich in, om hen elke schooldag in alle veiligheid van en naar school te brengen.

Tijdens het schooljaar ontstaat er een band tussen de chauffeurs, de begeleiders en de kinderen van het “schoolbusje”. Als Beroepsfederatie van de ondernemers die deze schooldiensten verzorgen (FBAA), roepen we graag een speciale “Dag van het Schoolbusje” in het leven die deze band benadrukt.

Een dergelijk project wordt best eerst op kleinere schaal opgestart. Daarom testen we het concept van de MOBY-dag op woensdagmiddag 5 juni 2019 in Roeselare en in Leuven.

 

Tijdens de Dag van het Schoolbusje bedanken de chauffeurs en de begeleiders/-sters hun passagiers voor de leuke momenten die ze samen hebben beleefd in de bus het afgelopen schooljaar, en wensen hen een mooie zomervakantie.

De chauffeur en de begeleider geven een geschenk en een MOBY-masker aan alle leerlingen uit de bus. De begeleider neemt een groepsfoto van de chauffeur en alle gemaskerde leerlingen uit zijn bus. Die foto zal gepost worden op deze website. De ouders van elk kind, de familie en de kennissen kunnen van woensdag 5 juni tot zondag 23 juni stemmen op de foto van het kind.  De foto met de hoogste score wint … een MOBY-prijs!

 


Wat wordt er van uw school verwacht?

We hopen dat u het principe van deze campagne ondersteunt, en natuurlijk laten we het over aan uw creativiteit en aan die van uw leerkrachten om de Moby-dag als een aanleiding te zien voor andere didactische oefeningen die met mobiliteit en/of verkeersveiligheid te maken hebben.