NL | FR

Woensdag 5 juni 2019: de MOBY-dag, of de Dag van het Schoolbusje in Roeselare & Leuven

Stem op de foto van uw kind, en help het om kans te maken op een mooie prijs!

Waarover gaat het?

Dagelijks halen 3.000 professionele chauffeurs en hun begeleiders/-sters over heel België de leerlingen van het bijzonder onderwijs op. Ook voor uw kind rijdt er elke schooldag een chauffeurs ‘s morgens en ’s avonds, en brengt hem/haar in alle veiligheid thuis.

Tijdens het schooljaar ontstaat er een band tussen de chauffeurs, de busbegeleiders/-sters en de kinderen van het “schoolbusje”. Als Beroepsfederatie van de ondernemers die deze schooldiensten verzorgen (FBAA), roepen we graag een speciale “Dag van het Schoolbusje” in het leven. Op die manier zetten we de fijne tijd op de bus in de kijker, en kan de chauffeur zijn passagiers bedanken.

De Dag van het Schoolbusje, of de MOBY-dag, organiseren we dit jaar voor de tweede keer in Vlaanderen. Meer bepaald in Roeselare en in Leuven. Vorig jaar hebben we het concept al getest in Roeselare en Ciney). Dit jaar houden we ook opnieuw een test in Wallonië. We hebben enkele scholen uitgekozen als piloot – waaronder de school van uw kind.

 


Wat gebeurt er op 5 juni?

  • ’s middags, na de lessen, geeft de chauffeur aan uw kind een geschenk en een MOBY-maskertje dat wordt gebruikt voor de groepsfoto;
  • Uw kind zal ’s middags thuiskomen met dat geschenk en dat masker, wellicht wat later dan gewoonlijk;
  • Op de achterzijde van het masker staat de aankondiging van de wedstrijd:
    U, uw familie en uw vrienden kunnen van 5 juni tot zondag 23 juni stemmen op de foto van uw kind (via deze website).
  • De foto met de hoogste score wint … een Moby-prijs! Alle leerlingen op de winnende foto krijgen een toegangsticket voor het Domein van de Grotten van Han. Dat geldt ook voor de leerlingen die er die dag uitzonderlijk niet bij konden zijn, maar die gewoonlijk wel deel uitmaken van de groep leerlingen op de winnende foto.

We wensen u veel plezier bij het stemmen. Succes!

Domein van de Grotten van Han
Beleef de onderaardse mysteries... De Grot van Han is uniek in Europa, vanwege de schoonheid en diversiteit van haar druipstenen, de gigantische Koepelzaal (145 m hoog), en de rivier de Lesse die zich kolkend in een afgrond stort en zich tijdens het bezoek geleidelijk laat ontdekken. Een honderd jaar oude tram zet u af aan de ingang van de grot. U wordt onthaald door een gids die u tijdens de hele tocht door de heuvel begeleidt, langs 2 kilometer prachtige zalen en galerijen. Halfweg wordt u een mooi klank- en lichtspel aangeboden. U verlaat het ondergrondse parcours langs grote loopbruggen boven de rivier. NIEUW: LED verlichting in de ganse grot! NIEUW Origin, fantastisch klank- en lichtspel in de Wapenzaal!
Het Wildpark (250 ha) is gelegen in het wondermooie natuurdomein van de Grotten van Han. U kunt dit park bezoeken in een panoramisch voertuig waarmee u de belangrijkste wilde dieren zonder enig gevaar kunt benaderen. Het zijn wilde dieren die momenteel in onze streken leven en dieren die vroeger onze Ardense wouden bevolkten. Tijdens de excursie kan de bezoeker niet alleen wilde zwijnen, herten en damherten bekijken, maar ook wolven, bizons, tarpans, lynxen, bruine beren en meer. Nieuwe ervaring: wandelpad in het hele Wildpark! Bewonder schitterende panorama's en kom dichter bij de dieren. Nieuw: loopbruggen tussen de bomen.
www.grotte-de-han.be